legalisdj.hu » Dj.SomX
A Magyar Lemezlovas Egyesület (DJ Szövetség) tagjaként, a szerzői jogi törvény előírásainak megfelelően dolgozó DJ-k oldala
Oszd meg!

Dj.SomX
város: Keszthely
web/blog: http://www.djsomx.com
közösségi média:

zene és videó:

Bemutatkozás, információk

Nevem Szomszéd Péter.
1996.május 25-én születtem a Nógrád megyei Salgótarjánban. 5 év elteltével Keszthelyre költöztem.

Óvodámat Salgótarjánban, míg iskolámat Keszthelyen kezdtem.
Először apukám révén kerültem kapcsolatba a zenével mivel zenész volt, több hangszeren, zenekarban játszott! Már 1. osztályos koromban otthon kazettákról kívánság műsorokat csináltam, színpadot építettem magamnak, és a mikrofonba énekeltem. Mindig érdekeltek az elektronikai dolgok, amit papám foglalkozásához kötök. Mivel rádió és tv műszerész ebből fakadóan az első szavam se lehetett más mint a kondenzátor.
Nagyobb löketet a Club Rotation című buli járó sorozat adott, mely minden péntek este a tv-be ment, illetve a Koktél című rádiós műsor, hol dj-k élőben zenéltek a Helikon rádióba.


2007-ben már gyűjtögettem a zenéket saját pénzemből vásárolt MP3 lejátszómra ami akkor nagy divat volt, Illetve rá 1 évre megvettem egy kedves ismerősöm segítségével első keverőmet, hangfalaimat. Nem kaptam hozzá használati utasítást, nem volt senki aki elmagyarázta volna a dolgokat, és anyagi helyzetünk miatt nem volt lehetőségünk se számítógép se internet használatára !
Ergo nem volt youtube ahonnan megtanulhattam volna videókról, ezért saját magamtól jöttem rá a dolgok nyitjára. Órákon át álltam a keverő mögött, és a hifitornyom és mp3 lejátszóm segítségével kevergettem a zenéket.


2008-ban már felső osztályba léptem, ahol már farsangkor belecsöppentem életem első komolyabb bulijába, ahol úgy döntöttem hogy én ezt szeretném csinálni !

2009 ben eljött az első alkalom amikor még szintén nem volt számítógépem, csak pár cd-m megismerkedtem egy barátomnál a virtual dj nevű programmal. Elhatároztam hogy kezdésnek kisebb jellegű osztálybulit szervezek, barátom gépéről, és kisebb hangfalaimról, ami elég jól sikerült.

2010 karácsonyán megkaptam életem első netbookját amin a virtual dj lazán ment. Ennek örömére farsangkor szerveztem még egy osztálybulit, ami egy 15 fős bulinak indult, ám végül akkora buli lett, hogy az egész iskola fent tombolt a kis termünkben..
Buli végén felkérést kaptam életem első házibulijára ahol egy elég komoly party társaságba kerültem be, akikkel hatalmas bulikat csaptunk. Teljes mértékben, kiálltak mellettem, és támogattak !

2011-ben az iskolai rendezvényeket már én hangosítottam,farsangkor megkaptam a nagy diszkó lebonyolítását, amit saját kezem által épített erősítővel, illetve hangfalaimmal bonyolítottam le !

2012-ben elektronikai érdeklődésem révén felvettek az Asbóth Sándor Szakközépiskolába, Elektrotechnikai szakra. Egyre több Dj-t ismertem meg Keszthelyen akikkel kooperálva alapítottunk egy saját rádiót (Biboradio). Valamennyi keszthelyi és gyenesdiási általános iskolában én csináltam a bulikat,rengeteg házibuliban zenéltem, és lehetőséget kaptam egy discoban való fellépésre ahol végül rezidens állást ajánlottak.

2013-ban saját zene írásával, rádiózással, video-és képszerkesztéssel valamint hanganyagok felvételével kezdtem foglalkozni. Kiváltottam a MAHASZ engedélyem ami új lehetőségeket nyitott meg számomra, rengeteg helyen megfordultam: Shark Club-aho nyári rezidenciámat töltöttem - , Keszthely Disco hajó,Nagykanizsa Tuning tali..és még sorolhatnám.

2014 Ebben az évben szorgalmasan tevékenykedem saját zene írással, fejlesztem a Dj technikámat, saját Dj Team-et alapítottunk, próbáljuk megtörni a csendet, és tanítani a lelkes, zene kedvelőket :)

2015 Nyarán Siófokon a SPAGHA rezidense ként kezdtem el munkásságomat, ebben az évben rengeteg új kapcsolatra és tapasztalatra tettem szert.

2016 Ez az év nagy lépést hozott az életemben, hiszen 2. nyaramat kezdem siófokon a SPAGHA rezidense ként, illetve a siófoki diszkóhajót heti 2 alkalommal vezényelhettem végig. Továbbá rezidens ként tudhattam megam ebben a évben Vonyarcvashegyen a TENGER diszkóba, Révfülöpön a LOVE DANCE HALL-ban , itt heti 2 alkalommal a retro kertbe szolgáltattam az örökzöld slágereket. Keszthelyen a John's Pub és Colors rezidenciáival is gazdagodtam illetve Nagykanizsán a XOXO club rendszeres házigazdája vagyok, illetve Siófokon a Club Prayerbe is megmutattam magam a közönségnek.

2017 ben újult erővel folytatom eddigi helyeken a házigazda szerepét, fejlődik a saját technikám, live mixeket és iTunes Podcastot vezetek a hétről hétre történő bulikról. Rengeteg neves fellépővel volt szerencsém együtt dolgozni többek között: PUREBEAT, ZAREH KAN, STERBINSZKY,BRICKLAKE,SZECSEI,JOHNNIE PAPPA, STEVE JUDGE,ANDREWBOY, MIAMISOUL, NEWIK, MATULA , STRONG R...STB


Fontosabb referenciáim

Évszám(ok) Klub, rendezvény, stb. neve Település
2017 CLUB CENTRAL Kecskemét
2017 LIGET CLUB Budapest
2017 REMIX Budapest
2016 XOXO Nagykanizsa
2016 Club Prayer Siófok
2016 Magyar Tenger Disco Vonyarcvashegy
2016 Love Dance Hall Révfülöp
2015 Spagha Siófok
2015 C Club Nagykanizsa
2014 Fregatt Bár Vonyarcvashegy
2014 Balaton Bulihajó Keszthely
2014 Little Circle Fest Kisköre
2014 Canisha Étterem És Bár Nagykanizsa
2014 Bloom Bár Keszthely
2014 Late Night Shoppng Keszthely
2014 Joy's Cafe Fityeház
2014 Capri Music Club Pacsa
2014 German Autos Treffen Nagykanizsa
2014 John's Pub Keszthely
2014 Várhegy Hotel Fonyód
2014 Gólyabál EXPO CENTER Pécs
2014 Vegas Music Club Letenye
2014 Pláza Biliárd Szalon Keszthely
2013 Club Of Colors Keszthely
2013 Shark Club Keszthely
2013 Tuning Tali Nagykanizsa
2013 Balaton Hotel Siófok
2012 Delirium Beach Keszthely
2012 Club Blondie Vonyarcvashegy
2012 Földalatti Keszthely

Hivatalosan megjelent saját dalok/remixek

Évszám Előadó Cím Link
2014 MARK GRANDEL & SOMX NIZZA (Original Mix)
© 2011-
Warning: date() [function.date]: It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected 'Europe/Berlin' for 'CET/1.0/no DST' instead in /home/eqrdef/wwwroot/legalisdj.hu/index.php on line 697
2017 Legális DJ | DJ Szövetség | DJ Tudásbázis
powered by lightmedia