legalisdj.hu » Frank JR
A Magyar Lemezlovas Egyesület (DJ Szövetség) tagjaként, a szerzői jogi törvény előírásainak megfelelően dolgozó DJ-k oldala
Oszd meg!

Frank JR
város: Budapest
web/blog: http://www.weddingdjhungary.hu
OKJ/OSZK vizsga száma: OSZK 1471
közösségi média:

Bemutatkozás, információk

Ahogy születési nevemet, úgy zene iránti megszállott rajongásomat is feltehetően édesapámtól és apai nagypapámtól örököltem. Nagypapám, (I.) Baricz Ferenc élete a klasszikus zene volt, zenetanárként, klarinét tanárként és operettszínházi zenekari művészként dolgozott élete végéig. Édesapám (II.) Baricz Ferenc egyetemi diákként, valamint az azt követő években szóló gitáros és háttér énekes volt a 60-as és 70-es évek rock, blues és jive vonalát képviselő Napsugár és később az Origo együttesben. Nekik köszönhetően gyermekkorom óta zenés közegben nőhettem fel, nem hiányoztak a 70-es és 80-as évek slágerei (queen, abba, bee gees, madonna, michael jackson, stb…) a hétvégi nagytakarításokkor, családi autós kiruccanásokkor, vagy egy sima hétköznap estéből.


Saját zenei ízlésem tinédzser koromban a 90-es években kezdett kialakulni, aminek gyújtólángja minden bizonnyal 1993 nyarán Münchenben lakó unokatestvéremnél tett családi látogatás alkalmával általa megmutatott Bravo Hits válogatás cd volt. Az azon hallható dance, funky, house zenék olyan érzéseket váltottak ki belőlem, amikről addig nem is tudtam, hogy léteznek. Még azon a nyáron kikönyörögtem szüleimtől egy kétkazettás, cd-s daewoo ghettoblastert (értsd rádiómagnót), amellyel elindulhatott őrült zenegyűjtő szenvedélyem.


A zenegyűjtés mellett megismerkedtem a Fasttracker 2 és Rebirth (Propellerheads) zeneszerkesztő szoftverekkel, melyeken megírtam első saját elektronikus zenéimet, remixeimet, akkor még Cj Fecoo néven és publikáltam őket a Pc-X magazinban, valamint bekapcsolódtam a gimnáziumi iskolarádiózásba és iskola discokba (akkor még magnókazettáról).


2000-ben, érettségim után döntöttem el, hogy a djzés az, amivel komolyabban szeretnék foglalkozni és hosszas spórolás után megvettem első saját profi dj cdlejátszóimat (Pioneer CDJ-100S), valamint ismerkedtem meg jó barátommal és dj társammal, Dj Marcell Smith-szel. Marcellal kezdetét vette egy új korszak, melyben közös erővel és közös technikával saját bulikat szerveztünk és léptünk fel, mint házigazda dj-k. A bulik igen jól sikerültek, melyek után az ott partizó fiataloktól és ismerőseiktől megérkeztek első esküvői, születésnapi és céges buli felkéréseink, majd azokról a partikról is újabb megkereséseket kaptunk, majd azokról is és így tovább és így tovább…


Ezeken a bulikon tanultam bele a djzésbe és saját bőrömön tapasztaltam meg, hogy a nekem, ill. szűkebb köröknek tetsző zenék, vagy a csapból folyó slágerek nem feltétlenül fognak bulin garantált sikert aratni, viszont ezzel szemben vannak bőven olyan kevésbé ismert, vagy pont ellenkezőleg minden bulin kötelező jelleggel lejátszott slágerek, amelyek bizony valóban bármilyen buliban megállják a helyüket és megteremtik a hangulatot. Emellett azt is megtanultam, hogy a legjobb reklám a jó buli, vagyis a színvonalas és szívből jövő munka, amely eladja magát következő bulikra is.


2006-ban az addig megszerzett tapasztalatok alapján vettem a bátorságot és beiratkoztam az OSZK által tartott dj tanfolyamra, melynek végén sikeres vizsgát tettem, mint Technikás lemezlovas.


2012-től a Magyar Lemezlovas Egyesület (Dj Szövetség) tagja vagyok, aktívan bővítem saját dj-, hang- és látványtechnikámat a minél színvonalasabb szórakoztatás céljából. Célközönségem elsősorban esküvők és céges rendezvények vendégei, de lehet szó bármilyen rendezvényről, ahol az elmúlt 20-40 év slágereire vegyesen, de tudatosan és színvonalasan felépítve kíváncsi a közönség.


2012-ben feleségemmel – akkor még menyasszonyommal – megszerveztük közös álomesküvőnket, így volt szerencsém az esküvői készülődés és az esküvői buli világát vőlegényként is átélni, melyből igen sok tapasztalatot merítettem. Ezen tapasztalatot igyekszem a velem kapcsolatba kerülő ifjú pároknak továbbadni, esküvőjüket hasznos tanácsokkal ellátni. Ugyanebben az évben ismertem meg többek között, Dunai Misit, Láng Petit és Barna Lacit, akikre, mint igen tapasztalt esküvői szakmabeli kollégák felnézek és követem munkásságukat.


2013-ban haladva a korral és engedve a jelen által támasztott elvárásokkal – valamint Dj Kosy barátom csillapíthatatlan érveléseinek - szakítok a cd-kről történő zenéléssel és „visszatérve a számítógépes gyökerekhez” így Native Instruments X1 MK2 kontrollerre, valamint CDJ-400 lejátszókra váltva Tractor Scratch Pro 2 dj szoftverrel zenélek laptopról (jóval nagyobb repertoár, azonnal megtalálhatók a zenék, nincsenek karcos vagy régi cdk miatti esetleges hibás olvasások, megakadások, stb…).


2015-ben Dj Marcell Smith barátommal megalapítottam a Wedding Dj Hungary és Event Dj Hungary formációkat, melyekkel célunk összeszokott dj-párosként az esküvők és céges rendezvények együttes magas színvonalú kiszolgálása. Míg mások a piacon egyénileg igyekeznek maximumot teljesíteni, addig mi dj-párosként kihasználva előnyünket sokkal gyorsabban és rugalmasabban tudunk bármilyen rendezvényen vagy bulin a közönség ad hoc kéréseire reagálni, azokat kiszolgálni, műsort vezetni, kívánságokat fogadni, mindezt a mai technika adta előnyöket kihasználva (egyszerre 2 laptoppal, 4 csatornán), nem elfelejtve lejátszani az elmúlt 20-40 év legjobb, már-már klasszikusnak számító zenéit.


Remélem hamarosan lesz alkalmunk együtt bulizni! ;-)


Bemutatkozó/promo videó:

Retro/Sláger/Pophouse/Dance Live Mix::
https://soundcloud.com/fmmusicservice/frank-jr-marcell-smith-live

Funky/HipHop/R&B Live Mix:
http://soundcloud.com/frank_jr/marc-smith-frank-jr-live-on-3

Warmup House Live Mix:
http://soundcloud.com/kamionos_buli_2011/marc-smith-frank-jr-1-hour

Nudisco/Progressive/Minimal House:
https://soundcloud.com/frank_jr/frank-jr-get-ready-for-balaton


Fontosabb referenciáim

Évszám(ok) Klub, rendezvény, stb. neve Település
2015 Esküvői és rendezvény dj, hang és fénytechnika Országszerte

© 2011-2019 Legális DJ | DJ Szövetség | DJ Tudásbázis
powered by lightmedia