legalisdj.hu » Budai
A Magyar Lemezlovas Egyesület (DJ Szövetség) tagjaként, a szerzői jogi törvény előírásainak megfelelően dolgozó DJ-k oldala
Oszd meg!

Budai
város: Budapest
közösségi média:

zene és videó:

Bemutatkozás, információk

DJ Budai biográfia

Techno úttörő, a funky techno meghonosítója, a FreeE magazin alapítója. Több, mint két évtizede a hazai elektronikus tánczenei szcéna egyik legkiemelkedőbb alakja. Munkássága olyannyira szerteágazó, hogy néhány mondatban összefoglalni lehetetlenség. Íme DJ Budai karrierjének főbb állomásai a hőskortól napjainkig.

DJ Budai a ’80-as évek végén tanulta ki a DJ szakmát, és innen kezdte meg karrierje tudatos építését. 1990-ben második helyezést ért el a hazai DMC-n, majd rezidenciát kapott a Hysteriaban, a legendás E-Playben és a Dark Side-ban. A ’90-es évek közepétől a két balatoni szuperklub, a Flört és a Palace állandó fellépőjévé vált, ’95-re már a hazai elektronikus tánczenei szcéna meghatározó alakja lett. Ekkoriban indult a Mayday és a Hyperspace is, aminek mai napig állandó fellépője.
Budai barátaival 1995-ben alapította meg az akkoriban még csak néhány oldalon megjelenő egyetlen magyar elektronikus zenei magazint, a FreeE-t. Az újság egyre bővült, felkarolván az elektronikus tánczene számtalan irányzatát, és egy generáció havi alapolvasmányává vált. Később már több, mint 100 oldalon jelent meg, havonta CD melléklettel és azzal az eltökélt céllal, hogy támogassa és felkarolja a honi fiatal tehetségeket. Több DJ és producer is a magazinnak köszönheti karrierjének indulását.
DJ Budai szélesebb körben azonban akkor vált igazán ismertté, amikor 1997-ben megjelent a Techno-House Classics of '93-96 - Mixed by Budai. Egy igazi trendteremtő mixalbum, amely egy egész lavinát indított el a magyar piacon. Az óriási sikeren felbuzdulva az Universal további két mixlemezre szóló szerződést kötött Budaival, és így jelent meg a Budai - The DJ Mix 2. (1999), majd a Technologic vol. 1 - Mixed By Budai (2001). Egy évvel később az Underground kiadó gondozásában jelent meg a 2002, ahol Budai már nem csak a saját védjegyének számító techno hangzást képviselte, hanem elkalandozott a house mélyebb hangzásvilágába is. A 2004-ben megjelent Live - Funky-Techno Roadmovie egy egyedülálló, DVD-n megjelent útifilm és DJ mix keveréke, amin a DJ és a vele buliról-bulira utazó stáb életét követhetjük 70 percben. A hazánkban legelső ilyen jellegű filmet kiegészítette egy külön hanghordozón megjelent DJ mix is. 2005-ben az Egotraxx kiadó részére készített egy mixet - Budai & Vic Present: This Is Ego - a label kiadványaiból. Legutóbbi hivatalosan megjelent mixe az I Love Deep 001, amin már az előbb említett mélyebb, house-osabb hangzásvilágot népszerűsíti.
A fellépések és hivatalos mixek mellett Budai már karrierje elejétől kezdve sikeres producer. Megjelenéseit egyesével felsorolni lehetetlen, ezért itt csak a mérföldkőnek számító saját szerzemények kerülnek említésre. Első sikere a Forthright volt, aminek klipjét a zenetévék is játszották 1999-ben. A DJ Newllal közösen készített Blue Nights Are Beautiful-t az egyik balatoni szuperklub ihlette, és hatalmas klubslágerré vált 2001-ben. Majd egy újabb kollaborációnak köszönhetően (Budai & Vic) számtalan kiemelkedő szerzemény látott napvilágot (Macoosa, That's What We Call Phunky, I Love Deep, Once Again, Luv U, U Just Don't Know, Viami Mice). A Vic-kel közös munka eredményeként született meg saját kiadójuk, az Egotraxx Records, ahol saját techno trackjein kívül megjelent Markantonio, Marko Nastic, Alexander Koning, DJ Preach és Allan Banford munkája is. A lágyabb hangzásvilágot pedig a 2005-ben létrehozott I Love Deep Records képviselte. A kiadó dalai megjelentek Nic Fanciulli, The Timewriter és Terry Lee Brown Junior mixalbumain is.
Budai minden hétvégéje foglalt, közkedvelt DJ itthon és külföldön is. Régóta állandó fellépője a legnagyobb hazai elektronikus zenét is felvonultató fesztiváloknak (Sziget, Balaton Sound, Bonus, Hyperspace), sokan várják a regionális feszteken (Köröstorki Napok, Bajai Halfőző Fesztivál) és a csakis a legjobb elektronikus tánczenét képviselő vadiúj B My Lake-re is meghívást kapott. A 2013-ban nyitott új budapesti klub, a Kasino állandó rezidense, ahol saját klubestjeit, többek közt a több, mint 10 éves I Love Deepet képviseli. Az új hely a house-tól a technoig mutatja be azokat a DJ-ket, akiknek nem csak élő játéka, de saját megjelenései is elvarázsolják az igényes rajongókat.
Budai hírnevének és tehetségének köszönhetően játszott már a legendás londoni Fabric-ben és a Ministry of Soundban, és ez a két fellépés számára mind hangtechnikailag, mind klub szinten élményszámba ment. Az angol fővárosba évente többször is meghívják, nem csak az említett Fabric-be és a Ministry-be, hanem a Grindba és a Kolis-ba is. Zürichben Nick Warrennel pörgetett, és többször megfordult már Dublinban, Szerbiában és Szlovákiában is. Idehaza immáron 8. éve várja a közönség minden márciusban a Budai All Night Long születésnapi fellépést, mely során Magyarország legkedveltebb techno DJ-je szórakoztatja közönségét egész éjszaka.


Hivatalosan megjelent saját dalok/remixek

Évszám Előadó Cím Link
2017 Budai Katmandu (Original Mix)
2017 Budai Drop It
2017 Budai Pamp Ap
2017 Budai Woowoo
2017 Budai The Roof Is On Fire
2017 Budai Bang Bang
2017 Budai Glamour
2017 Budai Find Your
2017 Budai After The Bell
2017 Budai Fandori
2017 Budai Body Vibe
2017 Budai Hey You
2017 Budai Crass
2017 Budai Faith And Full
2017 Budai Dubleen
2017 Budai Just Get Up
2017 Budai Drive Me Crazy (Original Mix)
2017 Budai Drive Me Crazy (No Else Dub Remix)
2017 Budai Invisible Beats feat: Ursula (Original Mix)
2016 Budai Work Ir (Gaga & Mateo! Remix)
2016 Budai Work It (Original Mix)
2015 Budai Kook Captain
2015 Budai Funk Mushroom
2015 Budai All Night
2015 Budai How We Roll
2015 Budai Activ Ride
2015 Budai Zamora
2015 Gaga & Budai Around Me
2015 Gaga & Budai Double Door (Alberto Ruiz Remix)
2015 Gaga & Budai Double Door
2014 Budai What For
2014 Budai Black Shape
2014 Budai Easy Night
2014 Budai Mad Dog
2014 Belocca & Budai Contact (Collective Mashine Remix)
2014 Belocca & Budai Contact (Marco Lys Remix)
2014 Belocca & Budai Contact (Original Mix)
2013 Budai Lavamba
2013 Budai Loren
2013 Budai Lavamba (Canard Remix)
2013 Budai Lavamba (Chazers Remix)
2013 Budai Nu Departure
2013 Budai Nu Departure
© 2011-2021 Legális DJ | DJ Szövetség | DJ Tudásbázis
powered by lightmedia