legalisdj.hu » totpeti
A Magyar Lemezlovas Egyesület (DJ Szövetség) tagjaként, a szerzői jogi törvény előírásainak megfelelően dolgozó DJ-k oldala
Oszd meg!

totpeti
város: Miskolc
web/blog: http://totpeti.blogspot.com
közösségi média:


Heti Top 20 listám

mainstream tánczene (dance, house, trance, electro, stb.)

1. Naksi x Herman ft Rony: Éld át újra
2. Stereo Palma: Because the night
3. Soho Party: Az éjjel 2016
4. Naksi & Roger Slato: Bouncebreak
5. Stereo palma: It Ain't Right
6. Microwave Monkeys: Twist in my....
7. Stereo Palma & My Dirty House: Amor
8. Microwave Monkeys: Sun is shining
9. Stereo Palma & Sabotage: you need me
10. MALIBU BREEZE: Havana Loca
11. STEREO PALMA feat. CRAIG DAVID: Our Love
12. Joe K: Dancing on the street
13. Stereo Palma ft Cozi: Sunshine after the rain
14. Naksi feat Brigitta: Million
15. Stereo Palma & Sabotage: In the Sky
16. INFERNAL: Can`t Go Back
17. Stereo Palma: Snake City
18. FRANKY: So Dizzy
19. Stereo Palma: Dance with the devil
20. DJ Groover & DJ Conte feat. Ana Perisic & Danilo Marinkovic: Celebrate Summertime
Bemutatkozás, információk

totpeti és a zene szenvedélyes viszonya már gyerekkorában elkezdődött, hiszen édesapja egészen kiskorától megmutatta neki a backstage világát. 6 évesen már ott ült a 80-as évek sztárzenekarainak a koncertjein az első sorban. Sőt, talán ő a környék legfiatalabb roadja is, aki már a kamion megérkezése előtt ott volt a kazincbarcikai Egressy Béni Művelődési Központ hátsó bejáratánál, segített kipakolni, miután rendszeresen elhangolta a zenészek gitárjait is, nem kis bosszúságot okozva ezzel a beállásoknál. Később azonban már nem el, hanem behangolta a gitárt, hiszen beiratkozott a zeneiskolába és 6 évig skálázott a húrokon, amit abbahagyott, mert még ennyi idő után sem mutatták meg neki, hogy is kell zúzni. Maradtak a koncertélmények…


A DJ


A diszkó világával és a médiával szinte egyszerre került kapcsolatba, először kisebb rendezvényeken megtanulva a keverés fortélyait, majd 1993-ban a kazincbarcikai OKÉ-diszkó egyik rezidense lett. 1994-től a sajókeresztúri Rodostó rendszeres vendége is totpeti, ami után 1997 év végén az ország egyik legszebb diszkójába, az ózdi RIO diszkóba kapott felkérést, először a péntek, majd a szombat éjszakákra, s ahol rendszeresen megfordul napjainkban is. Miskolcon először a Bahnhof Music Clubban lép fel, s lesz a klub rezidense 2000-ben.

Még ugyanebben az évben indul a Pepsi Sztárcsináló nevű tehetségkutató versenyen a DJ-kategóriában, ahol a legjobb 6 között szerepel a budapesti döntőn, és játszik több ezer ember előtt az Events Hallban. 2001-ben Miskolc, azon belül is a Miskolci Egyetem legnagyobb klubjának, az E/2-nek a házigazdája lesz, kezdetben hétköznapokon, később hétvégén is.

2003-ban indul a Heineken által szervezett THIRST DJ-versenyen, de az áttörést csak a következő évben hozza meg számára ugyanez a verseny. 2004-ben ugyanis sorra nyerve a THIRST fordulóit (Ladánybene, Veresegyház) a budapesti döntőben (Hajógyári Sziget - Dokk) is remekel, ahol olykor 3-4 lemezjátszóval dolgozva győzi meg a nemzetközi zsűrit arról, hogy ő Magyarország legtehetségesebb lemezlovasa. A verseny egyik fődíjaként - élete eddigi legnagyobb elismerése ez - együtt játszhatott az életében háromszor a világ legjobb lemezlovasának kikiáltott DJ Tiestóval, aki személyesen gratulált totpetinek, s adta át neki az értékes tárgyjutalom DJ-felszerelést is. Ráadásul totpeti kétszer is együtt játszhatott a holland trance-mágussal, hiszen a döntő után "örömmixelt" is Tiesto és Daniel Davoli társaságában a Dokkban, míg másnap az Events Hallban 9000 ember előtt pörgette a bakeliteket nem kisebb nevekkel, mint Tiesto, Daniel Davoli, Miss Motiff, Smokin Joe, Sterbinszky, Matthew és a németországi THIRST-győztes DJ George. S bár a hazai élvonalból már ekkor is többekkel jó barátságot ápolt, ez a győzelem az elismerést is meghozta totpeti számára szakmai körökben!
totpeti-Tiesto

A Tiestoval közös buli után sorra jöttek a nagy fesztiválok: Budapest Parádé és Bónusz (2005, 2006, 2007), Sziget Fesztivál (2008, 2010, 2011), 2008-ban meghívást kapott Angliába, a Londoni Magyarok által közkedvelt Cheekos nevű klubba, ahol a magyar est vendége volt.

2010-ben indult a Coke DJ versenyen is, ahol a legjobb 4 között végzett.


A PRODUCER


DJ barátai tanácsait megfogadva saját zenék készítésébe kezdett, amit megjelenések is követtek. A Disco Express – Plaza Angyalának totpeti remixe a kislemez mellett a Juventus Mix 8-ra és a VIVA Megamix 2006-ra is rákerült. Készített remixet a Freezer Büszke c. dalára, első nemzetközi megjelenése pedig a Don Tekk – Pop My Cherry c. dalára készített remixe volt, ami számos európai DJ playlistjén is megtalálható volt.
2006-ban elindult élete első remixversenyén, ahol Bob Sinclar – Everybody Movin’ c. dalának remixe közönségdíjas lett, 2010-ben a Beats4You – Mutant c. dalára készített remixével a 3. helyezést söpörte be, 2011-ben pedig a Hungarian House Mafia – Superhiro c. dalára elkészített Oldschool Funky remixével szintén a harmadik helyet érte el.
Ezek után kapott egy remixfelkérést a Dark Fox Productions csapatától, a Love Sick c. dal totpeti remixe is megjelent Európa legismertebb online DJ Store-jaiban.

A STÍLUS


totpeti pályája kezdetén - mint az akkori lemezlovasok többsége - Funkyval kezdte, aztán őt is elragadta az elektronikus zene. Élete első bakelit lemeze (Jaydee - Plastic Dreams | '93) és annak stílusa a mai napig meghatározó az életében.
Mára kialakult stílusa és zenéinek hangzásvilága a house körül forog a soulfultól egészen a keményebb, tech-es hangzású darabokig.
Ugyanolyan lelkesedéssel áll be a pultba, ha slágeresebb a közönség, de akkor is, ha a progresszívebb hangzást kedvelők előtt kell játszania.
Naprakész, a bulival együtt élő lemezlovas, aki rutinjánál fogva hamar alkalmazkodik egy hely igényeihez s teszi mindezt úgy, hogy közben önmaga tud maradni anélkül, hogy bármit erőltetnie kellene. Technikás DJ, szereti a különleges, 3-4 lemezjátszós szetteket, de eközben mégsem bújik a lemezjátszók mögé, tökéletesen együttműködik a közönséggel.

A RÁDIÓS


A médiával 17 évesen keveredett futókalandnak semmiképp sem nevezhető kapcsolatba.
A kazincbarcikai Városi TV ifjúsági magazinja, a Csúcs c. műsor egyik arca volt (1992), majd jött élete első rádiója, a barcikai Rádió Top (1993), ahol mint műsorvezető rezegtette a mikrofon membránját pár hónapig. Történt mindez a 90-es évek hajnalán, amikor a kereskedelmi rádiózás még csak a szárnyait botogatta és sorra indultak a borsodi csatornák. Ott volt pl. a miskolci City Rádió (1994) néhány hónapos működésekor is a keverőpult közelében, amikor még divat volt rádió DJ-nek lenni, ami azt jelentette, hogy azt játszott, amit épp szeretett. Mániákusan gyűjtötte az újdonságokat kazettán és vinylen, később cd-n is.
A City megszűnt, jött a Té Rádió (1995), aminek a nevét a mai napig nem magyarázta meg neki senki, hogy miért lett az, ami, de az Avas tetejéről így is jól hangzott az éterben Péter. A ’Tével’ párhuzamosan újra hallatta a hangját a Rádió Topban is (1996), majd jött a nagy lehetőség, a Rádió Gaga (1999), aminek az indulásától annak megszűnéséig (2008) szinte mindent átélt, ami a rádiózást jelenti. Itt tanulta meg a zenei szerkesztés fortélyait is.
A Gaga megszűnése után a tiszaújvárosi Rádió 35 és ezzel együtt a miskolci Szinva Rádió zenei szerkesztője és műsorvezetője is totpeti, ami mellett a szintén miskolci Crazy FM-ben a DJ mixei szóltak.
Ezzel együtt mindig vágyott arra, hogy Miskolcnak ismét legyen egy nagy kereskedelmi és valóban helyi rádiója és lám, az álomból valóság lett, már a rádió megszólalása előtt birtokba vette az adásgépet, hogy a 101.6-on minél ritmusosabb zenék szóljanak. A zenei szerkesztés mellett ő a délutáni ritmusok műsorvezetője is, 15h-tól 20h-ig ül a villanyrendőrnél lévő stúdió mikrofonjánál (www.fmradiom.hu | www.facebook.com/fmradiom ).
Photobucket


Hivatalosan megjelent saját dalok/remixek

Évszám Előadó Cím Link
2011 Dark Fox Productions & Emory ft. Jella Love Sick (totpeti Remix)
2007 Don Tekk Pop My Cherry (totpeti Remix)
© 2011-2021 Legális DJ | DJ Szövetség | DJ Tudásbázis
powered by lightmedia